Kamilla Hegglund

Mitt navn er Kamilla Heggelund, og jeg er ei 21 år gammel jente fra Harstad. Jeg startet nylig på min bachelor i IT-drift og informasjonssikkerhet på campus Gjøvik, så jeg går førsteåret! De fleste ville nok beskrevet meg som en sta og viljesterk nordlenning med bein i nesa. Når jeg ikke jobber med skolearbeid sitter jeg mye bak en dataskjerm og spiller diverse spill.

Erfaringsmessig har jeg vært igjennom ekstremt mye som gjør at jeg selv regner meg som kvalifisert for dette vervet. Allerede som lite barn var jeg veldig interessert i å snakke andres sak, og fant fort ut at dette også er noe jeg er ganske flink i. Elevråd er noe jeg alltid har vært med i, helt siden 5. klasse på barneskolen. Når ungdomsskolen og videregående kom satt jeg alltid som leder. Jeg begynte i tillegg å engasjere meg politisk når jeg kom opp på videregående, og ble fort i ledertrioen av både lokallag, fylkeslag og sentralt. På et punkt i 3. klasse satt jeg vel med 9 forskjellige verv, så jeg kan holde flere baller i lufta. Den største erfaringen jeg har derimot, er mitt år som sentralstyremedlem i Elevorganisasjonen. Elevorganisasjonen er en organisasjon som jobber mot elevers rettigheter i skolen, en sak jeg lenge har vært engasjert i. Så dagen etter siste skoledag på videregående, satte jeg nesa sørover og jobbet et år fulltid på et kontor på Tøyen med elevsaker.

Min hjertesak skolepolitisk, og som jeg vil kjempe for i studenttinget, er underveisvurdering. Dette er en sak jeg har brent for når jeg jobbet med skolepolitikk for videregående, og er en sak som er minst like viktig når vi snakker høyskole og universitet. Vi er nødt til å se på andre måter å drive sluttvurdering på, som ivaretar hele kompetansen til studenten og hvor studenten faktisk får testet det han er god i. Nicholas Wilkinson sa det så fint når han påpekte at eksamen blir som å spille lotto med studentenes fremtid. At fem timer i et trangt lokale skal telle mer enn jobben du gjør resten av semestret henger ikke på greip.

Håper dette gav deg et lite innblikk i hvem jeg er! Godt valg!