Kandidat til NTNU-styret:

Alexander Olavi Järvi

Alder: 24 år
Studieby: Trondheim
Studieprogram: Intregrert master i Industriell kjemi og bioteknologi
Ønsker å ta heltidsstillingen: Ja
Engasjert, ansvarsfull, løsningsorientert

Kandidatur

Viktigste sak: Mer studentbasert læring
Jeg heter Alexander Järvi og jeg er en veldig engasjert og politisk interessert student på 24 år som kommer fra Finland og har studert ved NTNU i 3 år nå. Det jeg synes har vært det beste ved NTNU er den tilhørighet jeg føler til lærestedet fordi NTNU har virkelig lyst å ta vare på studentene sine. NTNU bør tilrettelegge for et godt fagmiljø der både studenter og ansatte kan føle mestringsfølelse over å lære seg noe nytt hver dag. Som studentrepresentant er dette noe jeg har lyst å jobbe videre med i en verden som går tilbake mot en mer normal hverdag.

Vi må fortsette tilby digitale løsninger for undervisning

Vi har alle opplevt en pandemi og undersøkelser viser at studenter har slitt ekstra mye under pandemien. Pandemien medførte en rask overgang til digitale løsninger og satt studenter å sitte hjemme alene i sine små hybler. Nå som vi endelig går tilbake mot en mer normal hverdag ønsker ansatte ved NTNU studentene tilbake på campus, nesten med tvang. Jeg synes det må være attraktiv å sitte på fysisk forelesning over digital undervisning og derfor bør det jobbes med at undervisere holder seg oppdatert på nye undervisningsmetoder. Allikevel synes jeg at digitale løsninger må forbli en del av hverdagen der det er tilegnet, fordi dette muliggjør aktiviteter utenom det faglige, f.eks verv og deltidsjobb. Det skal kunne være opp til studenten når vedkommende ønsker å se forelesning.

Internasjonalisering, men ikke på bekostning av de skadinaviske språkene.

Per dags dato er de skandinaviske språkene, dvs. svensk og dansk, sidestilt med norsk. Dette må forbli slik. Norden er et av de mest integrerte landene i verden, og å fjerne sidestilling med disse to språkene hadde vært et skritt vekk fra denne nordiske samarbeid. Muligheten at både studenter og ansatte fra andre nordiske land har mulighet å bruke morsmålet sitt er noe NTNU burde styrke, ikke gå vekk fra.

Gjerne spør dersom du lurer på noe!
0
Stemmeberettigede
0
Studenter i NTNU-Styret

Usikker på hvem du skal stemme på?

Vi har bedt alle kandidatene svare på spørsmål. Se hvem du er mest enig i av kandidatene.

Hopp rett ned til innholdet