Bernt Oscar Abrahamsen

Alder: 22 år

Studieprogram: Finansiell økonomi, 1. året

Studieby: Trondheim

Ønsker heltidsstilling i Studenttinget: Ja

Hjertesaker

  • Student trivsel

  • Kontakt med næringslivet

  • Kvalitet på undervisning.

Hvorfor stiller du til vervet?

Jeg stiller til valg fordi jeg ønsker å bidra til strategiske og langsiktige beslutninger som ivaretar faglig kvalitet, studenttrivsel og sterkere koblinger mellom utdanning og arbeidsliv. Gjennom mine verv og arbeidserfaring har jeg fått god innsikt i hvordan både frivilligheten, næringslivet og studiehverdagen fungerer i praksis.

I dag er jeg leder for masterutvalget Sharpe ved NTNU, har ansvar for næringslivskontakt i flere studentorganisasjoner, og jobber deltid som Account Manager for Specsavers Corporate i Trondheim. Gjennom disse rollene har jeg utviklet god erfaring med ledelse, samarbeid og prioritering i organisasjoner, egenskaper jeg mener er viktige i både studentpolitisk arbeid og styresammenheng.

NTNU står overfor krevende, men også spennende valg i årene som kommer. Med strammere budsjetter og nasjonale føringer knyttet til studieporteføljen, er det viktig at studentenes stemme er tydelig i diskusjonene om universitetets retning. Jeg ønsker å bidra med et særlig fokus på tiltak som styrker kvaliteten i undervisningen, forbedrer overgangen til høyere utdanning for nye studenter, og sikrer at NTNUs utdanninger forblir relevante og fremtidsrettede.

Jeg søker ikke en fulltidsstilling i Studenttingets ledergruppe, men stiller meg tilgjengelig for å representere studentene aktivt og ansvarlig samt bidra til at studentperspektivet får en plass i NTNUs utvikling.

Hvorfor svarte jeg som jeg gjorde på valgomaten?

  • Svært enig.

    Forklaring:
    Utdanning er noe av det viktigste et land må ha for å omstille seg mener jeg, derfor er rollen som universitet kritisk. Utviklingen av befolkningen er avhengig av studietilbud.

  • Svært uenig.

    Forklaring:
    NTNU er Norges fremste ingeniørskole noe som gir dem en åpenbar fordel til å bidra med kompetanse til forsvarssektoren. Å kunne bidra med kunnskapsdeling mellom forsvarssektoren vil både bedre kvaliteten på undervisning, samt sysselsette studenter i en bransje som alltid fornyer seg og trenger innovasjon.

  • Svært uenig.

    Forklaring:
    NTNUs samarbeid med næringslivet er viktig. Som nevnt over vil kunnskapsdeling mellom universitet og forskningsselskap være fordelaktig for begge parter i form av kvalitet på undervisning og innovasjon.

  • Ingen mening.

    Forklaring:
    Det er et vanskelig spørsmål, ja; man forhindrer fusk, men å kunne vise hva man kan på 2-5 timer er utfordrende for mange.
    Nei; i en hjemmeeksamen case vil studenten ikke være under oppsyn, men kan vise hva man klarer over en lengre periode.

  • Delvis uenig.

    Forklaring:
    Som nevnt over vil det være utfordrende for mange studenter å vise hva dem kan på kun 4 timer. Da jeg studerte i Oslo ble store idrettshaller, kirker og hoteller tatt i bruk for å avholde eksamner, noe som funket bra.

  • Delvis uenig.

    Forklaring:
    NTNUs nettverk internasjonalt er viktig, det å måtte begrense NTNUs internasjonale posisjon på grunn av reiserestriksjoner vil være ugunstig. Derimot burde det kunne gjøres tiltak til hva slags reisemiddel man bruker, for eksempel det å reise kollektivt minimerer utslipp mye.

  • Delvis enig.

    Forklaring:
    Som en del av frivilligheten skjønner jeg at ønsket om større areal er reelt. Dermed skjønner jeg at plass til forelesninger er viktigere. NTNU er et universitet og skal først og fremst fremme læring.

  • Delvis uenig.

    Forklaring:
    Jeg mener at prinsippet om at de mest kvalifiserte fortjener plassen er viktig.
    At det skal gå på bekostning av kvalifiserte søkere at de er et annet kjønn vil være uheldig mener jeg. Derimot forstår jeg at enkelte studier kan trenge kjønnspoeng slik at de representeres i arbeidslivet også.

  • Svært enig.

    Forklaring:
    Utveksling er en fryktelig fin ordning for studenter. Å oppleve noe annet enn Norge lærer man mye av i ett internasjonalt miljø.

  • Delvis enig.

    Forklaring:
    Når man hører NTNU tenker man et teknisk fag, jeg mener at det må man ta vare på. Men en faglig bredde gjør at man kan få samlet mange forskjellige mennesker hvor man kan lære av hverandre. Dette er viktig å ta vare på også.

  • Svært enig.

    Forklaring:
    Å kunne tilby for eksempel prosjekter i grupper vil være et godt alternativ til tavleundervisning. Jeg vil spesielt trekke frem EIT som et godt eksempel hvor jeg personlig lærte mye og sammen med de faglige mangfoldet gjorde det hele opplevelsen svært god.