Dette er studentenes representanter i NTNU-styret 2024/2025

(Saken ble oppdatert kl. 16.30 med informasjon om studentenes mannelige representant i NTNU-styret).

Denne uken har det vært studentvalg ved NTNU. Studentene har kunne stemme på tillitsvalgte til de ulike studentrådene og representanter til NTNU-styret. I sistnevnte valg fikk vi inn 3 160 stemmer av 40 757 stemmeberettigede studenter, som gir en valgoppslutning på 7,75 %.

I NTNU-styret skal det være én mann og én kvinne blant studentenes representanter, med hver sin personlige vara. Malin Høgsand Leirvåg og Odd Arne Fosse skal være studentenes stemme i NTNU-styret fra 1. august.

Malin forteller rett etter valgsendingen:

– Først og fremst vil jeg si tusen takk til alle som har stemt på meg. Takk til alle som har støttet meg og gitt meg tilliten til å representere studentene i NTNU-styret. Det er stort å få sitte i styret og jobbe med viktige saker for NTNU. Jeg er klar for å samarbeide godt med mine kolleger, og ser frem til et spennende år.

Odd Arne forteller:

– Eg er veldig takknemlig for all støtten eg har fått og at eg har blitt valgt. Eg håpar at gjennom året som kjem at eg kan vere med å fremme studentenes stemme i NTNU-styret. Det er fleire spennande prosesser me skal inn i, og å forankre vala NTNU gjer i dei behova studentane har er essensielt.

Se valgsendingen her.

Valgstyret fikk fredag ikke kontakt med den mannlige kandidaten med flest vektede stemmer før annonseringen i valgsendingen. Valgstyret har ansvar for å kunngjøre resultatet og valgte å ikke gå ut med resultatet før kandidaten selv var informert om utfallet.

Det er også valgt inn to vararepresentanter til styret. Dette er Siri Mostad Larsen og Lasse Zetterlund.

Leder av Studenttingets valgstyre, Matilde Brox Bordal, forteller:

– I år har det vært et svært høyt nivå på kandidatenes engasjement under valgkampen. Til tross for færre kandidater enn tidligere er valgoppslutningen relativt stabil med en liten nedgang. Vi skulle gjerne sett at den var høyere. Jeg vil takke alle kandidatene som har stilt til valg og alle studentene som har deltatt i vårens studentvalg, sier leder av Studenttingets valgstyre, Matilde Brox Bordal.

Neste
Neste

Studentvalget har åpnet